Kleding en uitrusting voor straatfotografie

Je bent op zoek naar situaties waarvan je interessante foto’s kunt maken.
Daarvoor wandel je met je grote camera met fel gekleurde brede band en een speciaal foto jasje aan. In je fototas zitten lensen en andere dingen die je misschien nodig hebt. Helaas ziet iedereen meteen dat je fotografeert en dat verandert de situatie.

Je wilt geen aandacht trekken.

Kleding

Neutrale kleding in bedekte kleuren is minder opvallend. Sommige fotografen kiezen voor zwart maar je prettig voelen is belangrijker. Goede schoenen zijn handig als je meer loopt. Als je naar een speciale omgeving gaat dan kun je je kleding aanpassen. Bijvoorbeeld bij carnaval.

Camera

Een kleine camera en kleine lensen vallen minder op. Ook worden ze ervaren als recreatief en minder bedreigend. Daarnaast is het prettig om minder mee te zeulen. Een zwarte smalle band werkt prima en is ook gemakkelijk in je fototas.

Cameratas

Je kunt ook je camera schuin over de schouder hangen in plaats van pontificaal op de borst. Ik vind het prettig om een kleine fototas op mijn heup te hebben. Afhankelijk van de camera aan een riem of schouderband.

Bij straatfotografie moet je klaar zijn voor foto. Een camera met een lens is alle wat je nodig en tijd voor hebt. De fototas waarmee je wandelt kan dus klein zijn.

Sommige cameratassen lijken wel modeaccessoires. Een neutrale kleur zonder accenten en duidelijke logo’s zijn handiger.