Waar maak je straatfoto’s

Vaak zijn foto’s van situaties die je vaker ziet te gewoon. Je kunt je foto op waarderen met compositie en kleuren, Of op zoek gaan naar situaties die uitzonderlijk zijn. Het is daarnaast fijn als je vaker naar de situatie terug kan gaan. Zodat je nieuwe ideeën daar ook nog kan proberen.

Wat uitzonderlijk en interessant is, is nogal persoonlijk. Maar ik heb wel tips waarmee je dat kan ontdekken:

  • toeristische bestemmingen. Vaak is daar al iets bijzonders, mensen zijn ontspannen en fotograferen is gewoon. Er bekende fotografen die vaak foto’s op en na bij het strand maken;
  • evenementen. Bij sport en cultuur is fotograferen gewoner. Natuurlijk kun je je lens ook richten op het publiek. Vaak zijn veel mensen en is er keuze. Ik verheug me als westerling altijd op carnaval;
  • plaatsen waar je meer mensen tegen komt. Dat kan zijn een markt, een park en dat zijn allemaal publieke plaatsen. Je kunt daar gewoon fotograferen;
  • Semi publieke locaties zijn plaatsen die vrij toegankelijk zijn. Ze zijn vaak binnen en van een organisatie. Vaak kun je daar ook fotograferen, maar ze kunnen een huisreglement hebben waarin dat verboden is. Dat kan aangegeven worden met bordje. Ik neem geen aan geen bordje geen probleem. Maar ik ga daae alleen voor de foto’s die ik echt wil hebben. En ik let op hoe mensen kijken als ze door hebben dat ik fotografeer.